Toetusprogramm noortele talisurfi huvilistele


 

2019. aasta veebruaris toimuvad Eestis Talisurfi Euroopa Meistrivõistlused, kuhu tulevad võistlema paljude riikide talisurfi tipud. Kuid loodetavasti mitte ainult tipud, sest esmakordselt käivitus üks huvitav toetusprojekt – noorte toetusprogramm juunioritele.

Projekti raames annavad kelguklassi edukad talisurfarid alla 17-aastastele noortele hooajaks tasuta kasutada oma kvaliteetsed jääsurfi kelgud. Ainsaks tingimuseks on osalemine Euroopa Meistrivõistlustel. Algatus tuli Eesti talisurfi eestvedajatelt ning eestlastest toetajaid on programmis ka kõige rohkem: Kalev Allikveer, Koit Teder ja Tõnis Salong. Programmiga on liitunud ka mainekad surfarid Soomest, Rootsist, Lätist ja Leedust.

Talisurfiga hakkavad tavaliselt tegelema inimesed, kelle peres on surfiga kokkupuude olemas. Paljud neist on suvel vee peal kuid tihti talel jääle ei jõua, sest puudub talvevarustus. Kvaliteetsed talisurfikelgud on suhteliselt kallid, makstes 1000 eurot ja enam. Siinkohal aitabki kõiki huvilisi vastne noorte toetusprogramm, andes võimaluse sõita tippklassi kelguga tasuta. See samm suurendab noorte võimalusi tegeleda surfiga talvisel ajal kodumaal ning tõstab meie sportlaste konkuretnsi talisurfis kogu Euroopas.

Talisurfi EM toimub  22.-24. veebruar Eestis ning tõenäoline toimumiskoht on Võrtsjärv.
EM 2019 koduleht: https://winter2019.slaalom.ee/

Talisurfi Euroopa Meistrivõistlused 2019 korraldaja on Eesti Jahtklubide Liit.
Toetajad Androna, Metallituba, Flaka, Palmse Mehaanikakoda, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Eesti Jahtklubide Liit.

Avaldatud: 02.jaanuar kell 04:18