Mati Sepa tiim on Match Race Germany regatil liider


Mati Sepa tiim Match Race Germany regatil võistlemas. Foto autor: Nico Martinez / MRG

Saksamaal Langenargenis algas kõrgeima rahvusvahelise grade 1 väärtusega regatt Match Race Germany, kus seekord osaleb ka Eesti võistkond koosseisus roolimees Mati Sepp, vöörimees Karl Kolk, soodimehed Raul Grigorjev ja Janno Hool ning groodimees Ago Rebane.

Avapäeva keerutavates ja vaiksetes oludes hoidsid eestlased pea pea külmana ja võitsid mõlemad päeva stardid. Meie meeskond jätkab täiseduga ja jagab liidrikohta samuti 100%-lise tulemusega purjetanud Eric Monnini juhitava Šveitsi ja Andrei Nikolajevi juhitud Venemaa võistkonnaga.

Match Race Germany on üks legendaarsemaid purjeregatte maailmas, kuhu pääseb vaid kutsetega ja kus võistlevad ala kõrgeima taseme professionaalid – kõik tipp meeskonnad on maailma edetabeli tipust, America’s Cup’i tiimidest, olümpiavõitjad, Euroopa ja rahvuslikud meistrid. Regatt tähistab sel aastal oma 20ndat juubelit. Juba sellele regatile pääsemine on suursaavutus, Mati Sepa meeskond startis võistlusel kolmanda paigutusega!

Paat-paadi vastu formaadis võistlusel purjetatakse B40S Match Race Germany Edition tüüpi jahtidega. Võistluse populaarsust näitab see, et 2016. aastal järgis põnevat-duell-võistlust Langenargeni kaldal  umbes 25 000, sel aastal oodatakse hea ilma korral juubeliregatti jälgima ca 40 000 külastajat.

12 osalevat meeskonda:

MARKUS WIESER / TEAM 220 + / GERMANY
MAX GURGEL / VMAX RACING / GERMANY
MAX TRIPPOLT / TRIPPOLT SAILING TEAM / AUSTRIA
KIM KLING / CAPRICE MATCH RACING TEAM / SWEDEN
ERIC MONNIN / ALBERT RIELE SWISS TEAM / SWITZERLAND
ANDREI NIKOLAEV / TEAM SPORTCEH / RUSSIA
OLLI-PEKKA LUMIJÄRVI / TEAM LUMIJÄRVI / FINLAND
DEJAN PRESEN / LUMBA MATCH RACE TEAM / SLOVENIA
MAXIME MESNIL / ELITE TEAMMATCHRACE / FRANCE
LUKASZ WOSINSKI / DELPHIA SAILING TEAM / POLAND
MATI SEPP / ESTONIAN SAILING TEAM / ESTONIA
SIMON BERTHAU / APCC ÉQUIPE JEUNE / FRANCE

Võitluse kodulehekülg: http://www.matchrace.de/

Avaldatud: 02.juuni kell 07:01